Založ si blog

Na výlety po Slovensku

Počas leta sme chodili na výlety po Slovensku. Objavili sme veľa zaujímavých miest, o ktorých vám chcem teraz povedať.

Prvé miesto je Počúvadlo. Je tam veľká jazero, ktoré sa dá celé okolo obísť, pretože je tam spravená nová cesta. Kúsok od jazera je cesta, ktorá vedie na vrch Sitno. Cesta je síce náročnejšia, ale konečný výhľad stojí za to. Výstup na Sitno trvá cca hodinku po lesnej ceste hore kopcom.

Tajomné miesto sme objavili v dedinke Lišov. Nachádza sa tam múzeum ale nie je obyčajné. Je to múzeum masiek, ktoré na Slovensku inde nenájdete. Celkové múzeum sa skladá z troch častí. Prvá časť je starý dom, v ktorom je zobrazený život ešte našich prababičiek a pradedkov. Druhá časť je keltský dom a posledná tretia časť je samotné múzeum masiek. Majiteľ múzeu je zlatý a s radosťou vám odpovie na každú vašu otázku. V múzeu nájdete masky z celého sveta.

Medzi zaujímavé miesta patrí určite lesnícky skanzen Vydrovo v Čiernom Balogu. Vôňu lesa cítite po celý čas vašej prehliadky, keďže vedie cez nádherné lesné cestičky. Nájdete tam nielen zvieratá, ktoré žijú v lese, ale aj stroje, s ktorými sa v ňom pracovalo.

Posledným typom na výlet je hrad Čabraď. Je to už len zrúcanina hradu, ale je tam cítiť neskutočnú atmosféru. Sú tam taktiež miesta kde sa dajú spraviť pekné fotky. Cesta je dlhšia, ale oplatí sa ju zdolať.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

travel and fashion

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1374x
Priemerná čítanosť článkov: 1374x

Autor blogu

Kategórie

Archív